Pipacs
korábbi cikkeinklegújabb cikkeinka pipacs.hu készítőitudományos-fantasztikus sorozatunk


a témához kapcsolódó oldalak
Elektromos patikus segít a HIV-fertőzötteknek A már kezelés alatt álló AIDS-es HIV-fertőzöttek vírusszámát akár fél éven belül is lecsökkentheti az a kis szerkezet, amely a kutatók szóhasználatával élve egy személyi hívó és egy gondos édesanya keveréke.
010328-elektromos.htm
A nők kisebb kezdeti vírusszámmal is AIDS-esek lesznek A HIV-fertőzés első évében a nőkben jóval kevesebb vírus található, mint a férfiakban, maga a betegség, az AIDS, mégis ugyanolyan valószínűséggel alakul ki mindkét nem képviselőiben. A HIV-fertőzés lefolyásának tanulságos eredményt hozó, széles körben végzett tanulmánya a nemek közötti különbségeket vizsgálta.
010327-virusszam.htm
Marihuána AIDS-betegeknek


Az amerikai szövetségi bíróság engedélyezte, hogy Kalifornia államban kipróbálják a marihuána gyógyhatását AIDS-betegek fájdalmának csillapítására.

A San Mateo-beli Health Centerben a szer 12 hetes kipróbálása elkezdődött. A kísérletben hatvan olyan beteg vesz részt, akik súlyos fájdalmaktól szenvednek, és már korábban is szívtak marihuánát. A páciensek első nap tizenöt darab füves cigarettát kaptak, és saját belátásukra bízták, hogy mikor szívják el azokat. A kutatást vezető Dennis Israelski azt reméli, hogy a betegek beszámolói alapján kideríthetik, alkalmazható-e hatékony fájdalomcsillapításra a cannabis. Kalifornia államban 1996 óta engedélyezett az indiai kender termesztése gyógyászati célokkal, ugyanakkor a korábbi szövetségi korlátozások eddig számos akadályt gördítettek az alkalmazás útjába.


AP

2001. április 10.

         

üres
© pipacs.hu
webmester